Beantwoord hier de korte quiz over huurrecht. Houd uw score bij, krijg inzicht in uw eigen kennis én die van uw vakgenoten.

VRAAG 1/3

Huurder Harrold komt te overlijden. Harrold had meer schulden dan eigendommen; zijn vrouw Harriët verwerpt daarom de erfenis. Harriët houdt wel hoofdverblijf in het gehuurde. Zet Harriët de huur voort?

 
 
  •  
  •  
VRAAG 2/3

Een update van het computersysteem verloopt niet geheel vlekkeloos. Een verhuurder verhuurt per abuis tweemaal dezelfde ruimte: aan zowel Ingrid als Tinus. Tinus en de verhuurder komen daar pas achter nadat Tinus vraagt wanneer hij de sleutels in ontvangst mag nemen. Inmiddels heeft Ingrid haar intrek genomen. In het computersysteem blijkt dat Tinus als eerste heeft gereageerd. Kan Tinus de terbeschikkingstelling van het gehuurde afdwingen?

 
 
  •  
  •  
VRAAG 3/3

Heeft een huurder recht op huurprijsvermindering als de verhuurder onvoldoende optreedt tegen overlast van omwonenden die ook van hem huren?

 
 
  •  
  •  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

STEL HIER UW VRAAG

Werkt u bij een professionele verhuurder en hebt u zelf een vraag? Vul het onderstaande formulier in en ontvang antwoord binnen 5 werkdagen!

 

OVER HUURRECHTQUIZ.NL

Kjenning en VBTM Advocaten hebben deze website opgezet om de kennisontwikkeling binnen de corporatiesector op het gebied van huurrecht, appartementsrecht en bedrijfsonroerendgoed te verbeteren. Zij zorgen dat er telkens nieuwe (actuele) vragen klaarstaan om u te helpen in uw vak.

LEES MEER
 

POWERED BY: